Deputat al Platformei DA: „Ne așteaptă alegerile locale, pentru care trebuie să lucrăm încă de pe acum”

Deputat al Platformei DA: „Ne așteaptă alegerile locale, pentru care trebuie să lucrăm încă de pe acum”

„Ne așteaptă alegerile locale, pentru care trebuie să lucrăm încă de pe acum. Și, da, e nevoie să înțelegem de ce anume lucrurile s-au întâmplat, pentru noi, așa cum s-au întâmplat”. Declarația aparține deputatului Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, informează OFICIAL. 

„Se pare că, în sfârșit, așteptatul de noi toți proiect consecvent și pro-european de stat va putea fi construit fără să i se pună bețe în roate. Un lucru care mi-a devenit clar când am văzut rezultatele alegerilor a fost că alianțele ultimilor ani – începând cu 2009 – i-au decepționat pe cetățeni. Se pare că oamenii au obosit să vadă tensiuni și negocieri între membrii unei alianțe de guvernare, au obosit de corupție și traseism, așa că au decis să încredințeze puterea unui singur partid. Pot să înțeleg de ce, dar sunt conștient și de riscurile unei asemenea decizii”, notează parlamentarul, pe facebook.

În același timp, Moșpan spune că ceea ce îi produce, acum, cea mai mare tristețe este că știe cu certitudine că membrii echipei Platformei DA s-ar fi regăsit de minune în noul parlament. „Știu ce proiecte de legi aveam în pregătire și mai știu ce angajamente ne-am asumat față de zecile de mii de oameni cu care am vorbit în ultimii ani. Dar așa a fost să fie. Înțeleg și respect decizia cetățenilor, le urez colegilor de la PAS guvernare reușită și prosperă, iar celor din Platforma DA – să nu disperăm. Avem încă multe de făcut, și putem să o facem. Ne așteaptă alegerile locale, pentru care trebuie să lucrăm încă de pe acum. Și, da, e nevoie să înțelegem de ce anume lucrurile s-au întâmplat, pentru noi, așa cum s-au întâmplat. Și nu o să putem înțelege acest lucru altfel decât prin dialog de la suflet la suflet cu cetățenii”, a conchis Moțpan.

Cristina Pendea

Share