Deputat al PAS: Problema nr. 1 în țară este acest Parlament. Acesta trebuie să plece și asta o vor și cetățenii

Deputat al PAS: Problema nr. 1 în țară este acest Parlament. Acesta trebuie să plece și asta o vor și cetățenii

Reprezentanții a patru fracțiuni parlamentare au explicat de ce s-a ajuns la subiectul dizolvării Parlamentului și organizării alegerilor parlamentare anticipate, transmite OFICIAL.

În cadrul dezbaterilor publice, organizate de agenția de presă IPN, deputații au spus că principalul motiv este că Parlamentul acesta este unul care și-a pierdut încrederea.

„Noi ținem minte situația politică din țară 3 ani în urmă. În rândul oamenilor s-a pierdut încrederea în acest Parlament, cu toate că aici sunt și oameni muncitori și onești. Poziția PSRM este ca să mergem în anticipate, dar să nu lăsăm țara în cădere liberă sau în criză politică”, a spus deputatul socialist, Nicolae Pascaru.

„Problema nr. 1 în țară este acest Parlament. Acesta trebuie să plece și asta o vor și cetățenii. Indiferent de ce Prim-miniștri vor fi propuși, ce program va avea acel Guvern, ce oameni vor fi în acesta, oricum el va fi emanația lui Plahotniuc, Dodon și Șor, or aceste elemente constituie acum majoritatea parlamentară”, a spus deputatul PAS, Doina Gherman.

„Demisia lui Chicu nu a repezit dizolvarea Parlamentului și organizarea anticipatelor. După prezidențiale, partidele politice au încercat să se poziționeze, după eșecul lui Dodon și PSRM în campanie evident s-a încercat să plaseze toată responsabilitatea pe noul Președinte. În condițiile în care R. Moldova este într-o criză socială, economică și politică, dacă vom avea sau nu alegeri anticipate, partidele ce își asumă guvernarea vor merge pe poziții slăbite. Toate răspunsurile la problemele existente vor trebui să le dea reprezentanții partidelor în funcții – cheie. Noi avem 3 scenarii de dizolvare a Parlamentului, altele sunt doar populisme”, a spus deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

„PDM și-a expus poziția – acest Parlament trebuie să plece. Cunoaștem ce acte legislative au fost adoptate în ultimele 2 săptămâni din sesiunea trecută. Modalitatea cum au fost adoptate acestea tot ar fi un motiv. Noi credem că aceste anticipate trebuie să aibă loc. În afară de interesele partidelor care vor participa, trebuie să ținem cont de interesele cetățenilor. Țara trebuie să fie guvernată până se organizează anticipatele”, a spus deputatul PDM, Ludmila Guzun.

Cristina Parfeni

Share