Deputat al PAS: Ne dorim un procuror general care să lucreze în folosul cetățenilor

Deputat al PAS: Ne dorim un procuror general care să lucreze în folosul cetățenilor

Între Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo și guvernare există un conflict politic pe motiv că Procurorul general suspendat nu a vrut la comandă politică să deschidă dosare pe numele unor politicieni. Declarația a fost făcută de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

Vasile Bolea a spus că Alexandr Stoianoglo a vorbit și anterior despre acest lucru.

„Experții Comisiei de la Veneția au simțit că într-adevăr există un conflict politic între Alexandr Stoianoglo și guvernare. Procurorul general suspendat nu a dorit să execute unele solicitări care au venit de la Președinție sau de la cei care se află acum la guvernare. El nu a vrut să deschidă dosare pe numele lui Voronin, Dodon, Greceanîi etc. El nu a vrut să fie un Procuror general de buzunar. Comisia de la Veneția nu se expune dacă este constituțional sau nu, asta e în drept să o facă Curtea Constituțională. A fost un îndemn prin acest aviz de a se reveni la situația anterioară unde a existat o anumită balanță nu numai între forțele politice, dar și sistem”, a spus Vasile Bolea.

Deputatul PAS, Vasile Grădinaru a spus că nu-și dorește un Procuror general la cheremul său, dar să lucreze în folosul cetățenilor.

„Credem că odată ce CSP va acționa independent, va avea același tratament indiferent că este la putere sau la opoziție. Este clar de ce PSRM și Platon îl susțin pe procurorul general, el îi reprezintă. O putem demonstra prin diverse dosare: Șor, Platon, dosarul Bahamas etc.”, a spus Vasile Grădinaru.

Cristina Parfeni

Share