Deputat ACUM: „Unica decizie a guvernului Filip pe care am recunoscut-o ca una bună”

Deputat ACUM: „Unica decizie a guvernului Filip pe care am recunoscut-o ca una bună”

„Decizia cu ambasada a fost, probabil unica decizie a guvernului Filip pe care am recunoscut-o ca una bună (atenție – doar decizia, nu modul netransparent în care s-a luat)”. Acesta a comunicat deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, în cadrul unei postări pe Facebook, cu privire la construirea unui sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău pe teritoriul fostului Stadion Republican, informează OFICIAL.

„Stadionul este republican, cică. Trebuie de adresat la curtea constituțională. Cu toată dragostea mea imensă față de aceşti oameni, nu o voi putea face. Sunt votat de cetățenii noştri din America de Nord. Chiar dacă am anulat mixtul, responsabilitatea rămâne, istoriile fiecărora din ei, înțelegerea dintre mine şi ei, amintirile din cele vreo 20 de oraşe nu se uită”, a mai scris Alaiba.

„Eu vreau ca relațiile între țara mea şi SUA să fie excelente. Ajutorul primit de la SUA în aceşti 30 de ani este imens. Financiar, politic, economic, tehnic, cultural. De mult ajutor mai avem nevoie până punem țara asta la punct, să fie aşa, cum trebuie. Nu e atât de des când putem să ne arătăm recunoştința şi să ne demonstrăm prietenia”, a conchis deputatul.

Doina Secrieru

Share