Deputat ACUM: Nu toți liderii politici au fost sinceri când au promis, două luni în urmă, să elibereze țara

Deputat ACUM: Nu toți liderii politici au fost sinceri când au promis, două luni în urmă, să elibereze țara

Deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, declară că mai mult de trei ani de zile, a avut un singur mare obiectiv – să dea jos guvernarea lui Plahotniuc. „Să-i alungăm din țară, iar după asta – să-i mai prindem şi să-i băgăm la dubă. Şi adevărul este că şi colegii mei de bloc sunt la fel, au vorbit la fel. Ok, marea majoritate, nu chiar toți-toți”, adaugă deputatul, inormează OFICIAL.

„Iar altă parte a adevărului este că în timp ce noi urlam în stradă să salvăm țara de Plahotniuc, cineva făcea târguri cu el. Şi pe la spate, probabil, planifica pe termen lung (nu ca noi, naivii) cum să preia toată puterea. Nu e aşa? S-o demonstreze prin acțiuni”, a mai adăugat Alaiba, pe Facebook.

„Nu, eu personal nu am avut un plan de termen lung. Eu nici în parlament nu am avut plan să ajung. De ce să mint acum? Eu pur şi simplu am o intoleranță imensă la injustiție şi am zis că oligarhul trebuie dat jos, dedicându-mi câțiva ani din viață pentru asta. Ca mine au fost mulți. Nu regretăm deloc. Sunt sigur. Noi am făcut compromis cu propria conştiință, convingeri, credință. Pentru a mai da țării astea o şansă. Pentru a scăpa de răul cel mare. Noi suntem sinceri şi dorim să o curățăm de corupție, nu să reformăm şi reorganizăm corupția”, a scris deputatul.

Totodată, Alaiba s-a referit la recentele acțiuni. „Ca şi multor dintre voi, şi mie mi se crează uneori impresia că nu toți liderii politici au fost sinceri când au promis două luni în urmă să elibereze țara. La vorbe toți ne pricepem. Acțiunile trebuie să vorbească de la sine. Iar acțiunile sugerează altceva decât unanimitate şi consens în dorința de a elibera țara. Iar eu vreau o țară liberă şi oricine întârzie acest proces devine duşmanul meu. E o dorință egoistă. Eu pur şi simplu nu aş putea trăi într-o țară unde nu sunt cu adevărat liber, iar emigrarea e ultima opțiune, pentru că las să mai emigreze cei ce fură, nu noi, oamenii cinstiți. Nici eu nu am înțeles ce s-a întâmplat la Curtea Constituțională şi sunt la fel de şocat”, a conchis deputatul.

Mihaela Rotari

Share