Depopularea – cea mai gravă problemă! Vlad Filat: „Când vor fi datele recensământului la nivel de țară, rezultatul va fi și mai dramatic”

Depopularea – cea mai gravă problemă! Vlad Filat: „Când vor fi datele recensământului la nivel de țară, rezultatul va fi și mai dramatic”

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), pretendent la șefia statului, atenționează din nou despre cea mai mare problemă din țară  – depopularea, informează OFICIAL. 

„Pe parcursul timpului, am atras atenția, în repetate rânduri, la cea mai mare problemă cu care se confruntă Republica Moldova, de fapt, drama pe care o trăim – Depopularea! Am adus în atenția autorităților, dar și a opiniei publice, date statistice, inclusiv Raportul ONU privind migrația în Republica Moldova.  Am adresat scrisoare deschisă președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care am cerut să fie conștientizată această problemă gravă. Am propus crearea unui Consiliu Naţional în care să fie atrasă toată capacitatea intelectuală a Republicii Moldova, în vederea identificării și implementării acțiunilor care ar contribui la rezolvarea acestei probleme.

În patru ani de mandat, Maia Sandu nu doar că nu a făcut nimic pentru diminuarea acestei drame, dar nici nu a discutat vreodată acest subiect”, a declarat el.

În context, Vlad Filat a publicat rezultatele recensământului în raionul Călărași.

„Aceste date estimative (realitatea este mult mai dură) confirmă cele susținute de mine pe parcursul timpului.

Populația în acest raion s-a redus de la 64.500 cetățeni în 2014 la 46.110 cetățeni în 2024, adică cu 18.390 de persoane. În termeni procentuali, aceasta reprezintă o scădere de aproximativ 30%.

Când vor fi datele recensământului la nivel de țară, rezultatul va fi și mai dramatic.

Nu cred că întâmplător s-a decis a face publice datele recensământului după alegerile prezidențiale…”, a mai spus liderul PLDM.

Totodată, politicianul a remarcat că „pozele cu liderii europeni sunt frumoase și ar putea arăta bine într-un album de amintiri, însă nu rezolvă problemele interne ale Republicii Moldova”.

Share