Denis Ulanov, Deputat Partidul Șor: „Ilan Șor nu este beneficiarul miliardului”

Denis Ulanov, Deputat Partidul Șor: „Ilan Șor nu este beneficiarul miliardului”

Deputatul din partea Partidului Șor, Denis Ulanov susține că, Ilan Șor, liderul formațiunii, deputat, nu este beneficiarul final al furtului miliardului așa cum se menționează în raportul KOLL publicat ieri de către deputații ACUM și PPDA.

În cadrul unui brifing de presă susținut astăzi, Ulanov a spus că, noua guvernare de la Chișinău utilizează metodele vechii conduceri.

„Cu ce este mai bun domnul Slusari decât domnul Candu?. Și unul și celălalt au încălcat prezumția nevinovăției și condițiile companiei Kroll care interzice publicarea raportului. În rezultat, ceea ce a fost transmis în presă, nu este defapt nimic nou, cu o mică diferență: Candu a publicat primul raport integral, iar Slusari a ascuns câte ceva din raport. Întrebare către cetățenii de rând – asta ați așteptat?. Ceea ce ați văzut ieri?. Aflăm cumva din acest document cine este beneficiarul sustragerii banilor?. Vedem doar câteva constatări, informații din internet, niște liste care nu prezintă niciun interes și faptul că Banca de Economii a falimentat încă în 2012, informație care o cunoaștem de mulți ani”, a precizat el.

Ulianov mai afirmă că „niciodată nu ne-am temut de acest raport și chiar am așteptat publicarea lui”.

„Atenție! Pentru cei care știu să citească și să asculte: citat din preambulul raportului «acest document nu conține date cu privire la ultimii beneficiari ai furtului bancar». Ce înseamnă acest lucru? Doar aceea că Ilan Șor a recunoscut întotdeauna că încă din 2015 – companiile și oamenii implicați în aceste proceduri nu sunt beneficiarii fraudei bancare. Încetați să-i acuzați pe colegii mei –deputații Partidfului ȘOR – în implicarea furtului miliardului. Ei nu au încălcat nimic și nu au furat niciun ban”, a precizat el.

Ulanov spun că raportul conține mai multe lacune.

„Unde este informația despre creditele neperformante acordate în perioada2008-2012 pe timpul conducerii lui Gacikevici și dosarele Procuraturii Anticorupție pe acest dosar? În listă sunt ce puțin zeci de companii, despre care nu se vorbește nimic în această publicație. Înschimb, unele liste le avem noi. De ce Kroll tace despre acest lucru? De ce nu este menționat Filat, familia Greceanâi? Singur Filat a vorbit, acum două zile, că în raport va fi numele său. A transmis acest mesaj . Și surpriză – numele său nu apare în raport! În raport nu sunt nici numele rudelor sale – Ion Rusu, care și-a recunoscut vina ca fiind beneficiar al furtului banilor. Cum se poate de explicat acest lucru? Interesant este faptul că nici numele lui Platon nu are în raporta”, a mai spus el.

Ulanov se mai întreabă „de ce în raport nu apare nimic despre votul Maiei Sandu la ședința din 7 noiembrie 2014, când s-a decis să se ofere ajutor din rezerva de stat pentru băncile falite”.

„Ea doar știa cu siguranță motivelea cestui vot. Poate începem discuțiile pe acest subiect?”, a comunicat avocatul.

Totodată, el consideră că, Kroll, îndeplinește o comandă politică „este evident și se ocupă cu ce a făcut și în trecut: încearcă să discrediteze oameni nevinovați și ascunde adevărații benerficiari”.

„La ședința de astăzi, vom solicita Parlamentului să includă în comisia privind furtul miliardului și reprezentanții fracțiunii noastre parlamentare. Nu ne vom mira de faptul dacă majoritatea parlamentară va vota împotrivă. Doar pentru că așa le convine, să activeze fără participarea noastră. Nu au nevoie ca noi să cunoaștem implicarea Kroll în schema lor de acoperire. Sau cum vorbește domnul Slusari în raport cu fracțiunea noastră – «partidul Kroll». Acest lucru demonstrează încă odată că au un scenariu concret. În curând vom veni cu detalii despre raportul Kroll, la analiza căruia vor participa și experți străini”, a spus deputatul.

Doina Secrieru

Share