Democrații, la CC: Cerem constatarea circumstanțelor ce justifică interimatul funcției de președinte al RM

Democrații, la CC: Cerem constatarea circumstanțelor ce justifică interimatul funcției de președinte al RM

Deputații democrați Sergiu Sârbu și Eugeniu Nichiforciuc au depus, astăzi, la Curtea Constituțională (CC), o sesizare prin care cer constatarea circumstanțelor ce justifică interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova, informează Oficial.

Potrivit sesizării, deputații solicită constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de Președinte pentru asigurarea exercitării atribuțiilor constituționale în scopul numirii candidaților propuși de Premier pentru funcțiile de ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului și ministru al sănătății, muncii și protecției sociale și intrării în exercitare mandatului.

„Constatarea instituirii interimatului funcției de Președinte pentru exercitarea atribuțiilor constituționale în scopul numirii candidaților propuși de Premier pentru funcțiile respective și intrării acestora în exercitarea mandatului. Totodată, în vederea evitării unui blocaj instituțional care ar putea afecta activitatea puterii legislative solicităm Înaltei Curți primirea și fixarea spre examinare, în fond, a prezentei sesizări în regim de urgență”, se mai spune în sesizare.

Doina Secrieru

Share