Demers către Procuratură privind implicarea funcționarilor de stat în vânzarea unui teren!

Demers către Procuratură privind implicarea funcționarilor de stat în vânzarea unui teren!

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM, Lilian Carp, împreună cu președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, în cadrul unei conferințe de presă, au vorbit despre unele circumstanțe care au apărut în procesul de vânzare a terenului pe care este situat Cimitirul Eroilor din Chișinău. În context, Carp a semnat și un demers către Procuratura Generală, cu anexarea materialelor, privind investigarea cazului, informează OFICIAL.

Vlad Bilețchi a oferit mai multe detalii privind terenul menționat. „Povestea începe în anul 2007, atunci când domnul Dodon era ministru al Economiei și Comerțului, iar subalternul lui – direct responsabil de privatizări și licitații era domnul Igor Grigoriev. La 28 august 2007, în adresa Primăriei municipiului Chișinău, din partea Ministerului Sănătății parvine o scrisoare prin care se cere în regim de urgență eliberarea autorizației de desființare a imobilului din Decebal 17, Spitalul de boli pulmonare, care se afla pe teritoriul acestui cimitir. În aceeași zi, neașteptând răspunsul Primăriei, deja ordonă de demolat bunurile imobile”.

„Deși era clar că terenul acesta va pleca din proprietatea statului, contra sumei de 70 milioane de lei, Dodon hotărăște ca din fondul de rezervă al Republicii Moldova, să aloce suma de 2 milioane de lei pentru demolarea bunurilor care încă se aflau pe acest teritoriu, deși acest lucru nu face parte din negocieri. Am să dau numele celor care au participat și au decis această vânzare, este vorba despre: Viorel Melnic, Boris Golovin, Ion Chicu, Elena Mocan, Igor Grigoriev, Ștefan Grigan, Alina Nedelea, Cătălina Gondiu”, a mai spus Bilețchi.

Prin urmare, președintele Asociației a adăugat: „Este foarte curios cine este proprietarul acestei companii, care de 13 ani de zile a îngropat 4 milioane de euro. În 4 luni de zile, 5 ministere, două agenții perfectează toate actele pentru ca acest teren să nu fie proprietate a statului”.

În urma celor spuse, deputatul Lilian Carp a semnat un demers către Procuratura Generală pentru a investiga cazul.

Totodată, deputatul Carp a declarat că, împreună cu Maria Ciobanu, a trimis o scrisoare către Guvernul României și către președintele Iohannis pentru a interveni la reabilitarea Cimitirului.

Mihaela Conovali

Share