Delegația Parlamentului European: Alegerile au fost administrate bine

Delegația Parlamentului European: Alegerile au fost administrate bine

Delegația Parlamentului European – 6 deputați, a monitorizat alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, ce au avut loc la 11 iulie curent, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Delegația a venit cu unele concluzii pe marginea alegerilor.

David McAllister, șeful Delegației, președintele Comisiei pentru afaceri externe, a menționat că alegerile anticipate au fost bine administrate, competitive și libertățile democratice au fost per general respectate.

„Ziua alegerilor a fost calmă și transparentă, procesul a fost în general în lumină pozitivă”, a menționat el.

Totodată, a remarcat că au fost observate și unele lucruri mai puțin pozitive: transportări organizate ale alegătorilor, Guvernul nu a fost pregătit să ia decizii clare privind aspectul financiar al alegerilor etc.

David McAllister a spus că rezultatul alegerilor trebuie să fie punctul de start al viitorului guvern în implementarea unor reforme ambițioase.

„La 2 zile după alegeri, chem părțile implicate la maturitate politică pentru a acționa în interesul cetățenilor”, a declarat el.

Președintele Comisiei pentru afaceri externe a mai spus că Uniunea Europeană va urmări îndeaproape evoluțiile din Republica Moldova și va fi alături de cetățenii Republicii Moldova.

Cristina Gurez

Share