Declarații noi despre o guvernare cu PL: Perspectiva de viitor rămâne deschisă

Declarații noi despre o guvernare cu PL: Perspectiva de viitor rămâne deschisă

În Parlamentul Republicii Moldova, perspectiva de viitor este de a formaliza o majoritate stabilă şi această opţiune pentru colegii din PL rămâne una deschisă, a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Replica” de la postul TV Prime. Potrivit lui, nu va exista nici o coaliţie cu fracţiunea PCRM.

Vlad Filat a subliniat că s-a ajuns la votarea unui guvern minoritar, deoarece negocierile au decurs mult mai greu decât s-a văzut. „Situaţia în care suntem la ora actuală nu este niciuna dorită şi niciuna fericită. Ea vine ca rezultat al unui proces de negocieri lung şi complicat, eşuat, având în faţă alegerea să continuăm acel chin de negocieri pentru crearea unei majorităţi, să fim spectatori cum problemele majore de ordin economic şi social se complică în ţară sau, aşa cum procedat, să ne asumăm responsabilitatea şi să formăm o alianţă PLDM-PDM, pentru învestirea unui guvern”, a spus Vlad Filat.

Acesta a mai spus că este o mare greşeală că liberalii nu au votat pentru învestirea unui guvern. Liberalilor li s-a oferit Ministerul Justiţiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanţelor, cel al sănătăţii, însă ei au cerut cu insistenţă Ministerul Transporturilor, în final invocând că acesta ar fi un motiv pentru care nu s-a creat alianţa.

Vlad Filat a spus că şi-ar dori ca deputaţii din PCRM să participe plenar în ceea ce înseamnă dezvoltarea Republicii Moldova, după ce au votat noul guvern.

Preşedintele PLDM a afirmat că propunerea unui guvern minoritar nu a fost o decizie uşoară. Potrivit lui, Chiril Gaburici are calităţile necesare pentru a face faţă tuturor cerinţelor. „Pentru perioada de viitor, va fi necesar efortul tuturor celor care doresc ca în Republica Moldova lucrurile să meargă spre bine”, a mai spus Vlad Filat. Pentru viitor, vor fi create condiţii necesare pentru ca în Parlament să existe un vot consolidat pe proiecte de interes major pentru ţară şi pentru formalizarea unei majorităţi parlamentare.

Potrivit lui, acum este important ca Guvernul să intervină în rezolvarea problemelor şi să nu fie spectator.

Guvernul Gaburici, care este unul minoritar, a fost învestit pe 18 februarie.

IPN

Share