Declarație: Victorie importantă, astăzi, în Parlamentul României pentru Republica Moldova

Victorie importantă, astăzi, în Parlamentul României pentru noi, cei din Republica Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de parlamentarul roman, originar din RM, Constantin Codreanu.

El anunță, pe o rețea de socializare că, „prin vot unanim, Camera Deputaților a retrimis în comisii Propunerea legislativă a deputaților PMP Eugen Tomac și Petru Movilă – Lege cadru privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României”

„Inițial, această propunere legislativă nu a fost susținută de Guvernul Cioloș și a primit avize negative în Comisia pentru muncă, Comisia pentru buget, Comisia pentru învățământ, Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

Această propunere legislativă instituie, printre altele:
– un regim special pentru cetățenii R.Moldova pe teritoriul României, cu privire la accesul pe piața muncii din România și accesul la sistemul educațional românesc;
– acordarea unor facilități anumitor categorii de cetățeni ai R. Moldova;
– înființarea Oficiului pentru Gestionarea Relațiilor cu R. Moldova în subordinea prim-ministrului, având rol de implementare a beneficiilor acordate cetățenilor R. Moldova, inclusiv acordarea de asistență juridică gratuită cetățenilor acestui stat.

De la 14:00, vom începe discuțiile în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și sunt convins că îmi voi convinge colegii să dăm un aviz pozitiv”, a mai comunicat Codreanu.

Doina Secrieru

Share