Declarație: „Tot mai mulți vorbesc despre intenția Rusiei de a ocupa Ucraina. Din păcate la noi…”

Declarație: „Tot mai mulți vorbesc despre intenția Rusiei de a ocupa Ucraina. Din păcate la noi…”

„Tot mai mulți experți și politicieni vorbesc despre intenția Rusiei de a ocupa Ucraina. Din păcate la noi pe tema asta e o tăcere aproape de cimitir”. Declarația aparține consilierului liberal în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Ion Ceban, informează OFICIAL.

Tot el a adăugat: „Rusia din totdeauna și-a dorit să ajungă la Gurile Dunării și dacă ne gândim, că în imediata apropiere este regimul separatist din stânga Nistrului, Rusia poate ajunge nu numai la Dunăre, dar și la Nistru, prin urmare Republica Moldova se poate pomeni cu un agresor la 30 km de Chișinău, exact cum s-a pomenit România în 1924 după formarea de către URSS a RASSM”, se arată într-o postare a liberalului.

„Unde sunt experții pe Transnistria, tot felul de specialiști în securitate, politicieni, formatori de opinie?”, adaugă Cebanu.

„Cel mai mult mă îngrijorează tăcerea lor, în timp ce statul vecin – Ucraina fierbe, comunitatea internațională discută pe larg această chestiune, opinia publică de la Chișinău e plină de orce, numai despre chestiunea ucraineană tace. Dacă ne gândim că Moldova și Chișinăul e plin de agentură FSB-istă și GRU această tăcere pare a fi una înainte de furtună”, a conchis el.

Cristina Pendea

Share