Declarație: Tinerii noștri au uitat că democrația înseamnă puterea poporului

Declarație: Tinerii noștri au uitat că democrația înseamnă puterea poporului

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) și Comisia Electorală Centrală (CEC) organizează, în aceste momente, un eveniment de totalizare a activităților desfășurate în anul 2018 – „Ambasadorii CICDE în educația electorală și civică”, informează Oficial.

Președintele CEC, Alina Russu, a comunicat detalii cu privire la constituirea CICDE. „Acum 7 ani, CEC a adoptat  decizia de a constitui CICDE. În această perioadă, echipa CICDE contribuie la informarea electorală a cetățenilor Republicii Moldova. Astfel, astăzi suntem la cea de-a 2-a ediție a CICDE Open Talks”, a preciza Russu.

Directorul CICDE, Pavel Cabacenco, a vorbit despre scopul evenimentului. „CICDE Open Talks este o discuție între colegi, un eveniment de concluzii ale anului, cu privire la activitățile care au avut loc în acest an. Totodată, privim și ce facem în viitor, dar și unde ne concentrăm eforturile”, a comunicat Cabacenco.

Constantin Curca, coordonator de proiecte în cadrul unei asociații obștești din municipiul Bălți, s-a referit la implicarea tinerilor în diferite activități. „Am 27 de ani și de mai bine de 10 ani sunt implicat în activitățile de voluntariat. Sunt un tânăr care vrea să schimbe Republica Moldova, dar în secolul XXI nu este suficient aceasta. Astfel, trebuie să motivăm și alți tineri. De ce tinerii din Republica Moldova nu sunt activi? Răspunsul este unul evident, din păcate, tinerii noștri au uitat că democrația înseamnă puterea poporului”, a conchis Curca.

 Mihaela Conovali

Share