Declarație: Teama că socialiștii vor câștiga Capitala e una insuflată de oamenii care vor ca noi să credem așa

Declarație: Teama că socialiștii vor câștiga Capitala e una insuflată de oamenii care vor ca noi să credem așa

Activistul civic Victor Chironda susține că toate alegerile primarului mun. Chișinău de până acum au demonstrat că în turul II iese un candidat de stânga și unul de dreapta, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Chironda a menționat că toate alegerile de până acum au demonstrat un lucru.

„Candidatul de dreapta câștigă, indiferent cine este el. Pur și simplu pentru că alegători de dreapta îs mai mulți (slavă suburbiilor). În ultimele două scrutine prezența lui Chirtoacă reprezenta un plafon pentru candidații de dreapta. Liberalii făceau totul ca Dorin să ia cel mai multe voturi în primul tur iar victoria în turul doi era asigurată de frica față de candidații de stânga. De asta, în primul tur, pentru Chirtoacă mai mari dușmani erau Victor Bodiu în 2011 și Oazu Nantoi în 2015. Amintiți-vă atacurile furibunde ale lui Chirtoacă, Ghimpu și restul liberalilor asupra colegilor de dreapta în aceste campanii. Acum, că Chirtoacă și PL nu mai contează, apare o oportunitate pentru apariția alternativelor pe dreapta. Astăzi și-a anunțat candidatura Sergiu Tofilat, fapt pentru care îl felicit. Eu cred că la fel ar putea candida pe filiera dreaptă Vitalie Sprinceana, Stefanita Ion, Ștefan Gligor, Igor Grosu de la PAS, Alexandru Machedon de la DA, Ruslan Codreanu sau Victor Lutenco de la PPEM și mulți alți oameni buni, profesioniști, responsabili și bine intenționați. Cu câți mai mulți candidați vor fi, cu atât mai bine pentru cetățeni”, a precizat activistul.

Totodată, Victor Chironda a menționat că teama că socialiștii vor câștiga orașul e una insuflată de oamenii care vor ca noi să credem așa. „Deși da, stânga va avea în continuare cam 50% din consilieri municipali și va putea pretinde la cel puțin 1 viceprimar. Sper că viitorul primar va înțelege asta înainte de a se așeza în fotoliu”, a mai scris Chironda.

Doina Secrieru

Share