Declarație: Suntem într-o situație gravă și este nevoie de o concertare a partidelor politice

Declarație: Suntem într-o situație gravă și este nevoie de o concertare a partidelor politice

Directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a declarat că suntem într-o situație gravă și este nevoie de o concertare a partidelor politice pentru a găsi un compromis rațional.

„Din punctul meu de vedere, acest compromis rațional ar fi un guvern de profesioniști, tehnocrați, oameni apartinici, care se vor angaja pentru o perioadă limitată de timp să scoată Republica Moldova din această criză, din această primejdie epidemiologică. Și de asemenea să pregătească țara, societatea pentru alegeri libere și corecte care ar reseta viața politică, ar aduce o nouă configurație de partide politice cu o legitimitate mult mai puternică decât în prezent în viitorul parlament”, a mai spus Victor Chirilă.

„Viitorul guvern ar putea face abstracție de voturile Partidului „Șor”. Dacă se ajunge la o discuție sinceră cu Partidul Democrat, cu partidul dlui Candu, eu cred că se poate de evitat acest lucru. Toate aceste partide – și PD-ul, și Partidul „Pro-Moldova”, și PAS-ul, și Platforma DA – au interesul ca viitoarele alegeri parlamentare să fie libere și corecte. Deci, din punctul acesta de vedere, eu cred că ei ar putea să ajungă la un compromis, ca pentru o perioadă limitată să fie un guvern care să nu reprezinte niciun partid, dar care să-și facă treaba, să scoată țara din această criză”, a mai spus el.

Doina Secrieru

Share