Declarație: Sunt șocat să văd că se inițiază instaurarea stării de urgență în Republica Moldova

Declarație: Sunt șocat să văd că se inițiază instaurarea stării de urgență în Republica Moldova

Nicolae Eșanu, fost secretar de stat al Ministerului Justiției, expert în drept, a venit cu un comentariu la declarațiile Președintelui Maia Sandu privind declararea stării de urgență în Republica Moldova, transmite OFICIAL.

„Salut poziția fermă a autorităților noastre prin care au condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia. Dar sunt șocat să văd că se inițiază instaurarea stării de urgență în Republica Moldova.

Starea de urgență este o măsură absolut excepțională cu care nu ne putem juca. Introducerea stării de urgență presupune perturbarea vieții normale a societății în general și a fiecărei persoane în particular. Acest lucru poate fi admis, doar dacă există un pericol real sau iminent suficient de mare, pentru a justifica derogarea de la normalitate”, a declarat Nicolae Eșanu.

Precizăm că, în cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a declarat că a dispus Guvernului să ceară Parlamentului declararea stării de urgență în Republica Moldova, în legătură cu faptul că în această dimineață Rusia a lansat atacuri militare asupra Ucrainei.

Doina Buruiană

Share