Declarație: Sistemul de justiție actual nu poate fi reformat. El trebuie demolat

Declarație: Sistemul de justiție actual nu poate fi reformat. El trebuie demolat

Analistul politic Victor Ciobanu susține că, declarația privind caracterul capturat al statului nu e doar o declarație politică a parlamentului, informează OFICIAL.

„Ea plasează instituțiile statului capturat ÎN AFARA cadrului legal existent, care la rândul său a fost proiectat în asemenea mod, ca să contribuie la această capturare. Deci, și operațiunea de eliberare a statului este una neordinară, care cere instituirea unor mecanisme pe potrivă. Guvernarea actuală a declarat că este una tranzitorie, iar scopul de bază este readucerea statului din captivitate în albia democratică. Respectiv, până a ajunge la normalitate, mecanismele de funcționare a statului trebuie să fie tranzitorii în perioada respectivă. Și cum justiția este piatra de temelie a democrației, fără care nu putem avea nici economie, nici politică – nimic, iar justiția noastră este total capturată, avem nevoie de o JUSTIȚIE TRANZITORIE”, a scris Ciobanu.

Prin urmare, comentatorul politic a comunicat despre implicarea juriștilor în acest caz. „Să se expună juriștii la acest subiect, dar sunt convins că fără un Tribunal special și o Procuratură specială, cu împuterniciri speciale și strict limitate – de scoatere din captivitate a instituțiilor statului, guvernarea nu va reuși să realizeze ceea ce a promis. Este absurd să continuăm să insistăm pe demisia lui Harunjen. Acesta trebuie demis și deferit justiției. Ca și toate bețișoarele și berdilele. Sistemul de justiție actual nu poate fi reformat. El trebuie demolat și reclădit din nou. Doar așa putem să revenim la democrație. Unde justiție nu e, nimic nu e. Nici UE…”, a conchis analistul.

Mihaela Rotari

Share