Declarație: „Să fi avut țara un singur decedat și deja nu exista dreptul moral să se ofere medalii… Parcă am fi o țară de nebuni”

Declarație: „Să fi avut țara un singur decedat și deja nu exista dreptul moral să se ofere medalii… Parcă am fi o țară de nebuni”

„Israelul a înregistrat un număr record de cazuri noi de infecție cu COVID19 – 4000. Guvernul nu exclude că ar putea introduce măsuri severe de restricții. Total Israelul are 141.000 de contagieri, cu o creștere exponențială în ultimele două zile. Peste 470 de persoane sunt internate în spital în stare gravă, dintre care 133 sunt conectate la ventilatoare. Cifra totală a morților se ridică la 1.054, după ce miercuri s-au înregistrat 11 noi decese. La noi se înregistrează și 15 și 19 pe zi și nu-i nimic – liniște”, declară ex-ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, informează OFICIAL. 

„Total Republica Moldova are 41.704 cazuri și 1.106 decese sau 2,65% decese. În Israel sunt doar 0,74% decese. Indicatorul nostru de fatalitate este de 3,5 ori mai înalt, dar în viziunea decidenților noștri e totuși un indicator tare bun. Parcă am fi o țară de nebuni – să auzim laude și să se dea medalii pentru că s-au bătut toate recordurile. Să fi avut țara un singur decedat și deja nu exista dreptul moral să se ofere medalii dacă a fost pierdută lupta pentru viața măcar și a unui singur om… Pe când la noi e pierdută la 1.106”, a susținut Nemerenco.

Mihaela Rotari

 

 

Share