Declarație: RM a trecut cu succes de ședința Consiliului de Directori a FMI

Declarație: RM a trecut cu succes de ședința Consiliului de Directori a FMI

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a remarcat, în cadrul unor declarații de presă, cooperarea bună a Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și Uniunea Europeană (UE), informează Ofici

Andrian Candu a declarat că RM a trecut cu succes de ședința Consiliului de Directori a FMI.

„Experții și directorii FMI au remarcat reformele și toate procesele pozitive care au loc în RM. Au dat notă pozitivă și prin aceasta au aprobat următoarea tranșă de surse financiare. De fapt, am trecut la următorul nivel de cooperare cu FMI. Au fost apreciate reformele, procesele, creșterea economică, rezultatele și din punct de vedere al mediului de afaceri, stabilitatea financiară și potențialul care există pentru anul viitor. FMI a menționat, în toate documentele sale, de acum două zile, că există deja o foarte bună bază creată în RM ca anii viitori deja să avem o creștere semnificativă. Astfel, ca într-adevăr să trecem de la perioada de tranziție la una de creștere prin economii și procesele care se vor realiza”, a precizat Candu.

Totodată, Speakerul a remarcat și rezultatul bun în cooperare cu UE. „La nivel de reforme care au fost întreprinse în perioada 2016-2017 și respectiv – nota dată de UE, inclusiv plata care a fost făcută ieri de suport bugetar. Aduc mulțumiri tuturor colegilor pentru rezultatul deosebit din acest an, legat de reforme și toate dezvoltările care au avut loc și care au fost apreciate mult de FMI și UE”, a conchis Candu.

Doina Secrieru

Share