Declarație: „Premierul este foarte sensibilă la întrebări critice”

Declarație: „Premierul este foarte sensibilă la întrebări critice”

„Premierul este foarte sensibilă la întrebări critice și adoptă repede un ton irascibil sau chiar agresiv. Guvernul nu vrea să-și asume plenar actul guvernării și defectele acestuia. Nicăieri în lume nu exista guverne perfecte, dar peste tot în lume guvernele ascultă și învață din greșeli”, scrie politologul Dionis Cenușă cu referire la raportul prezentat de Maia Sandu, informează OFICIAL.

„Lipsa de persoane profesioniste si integre este problema grava recunoscuta de acest guvern. De aceea, putin cumatrism nu strica. Nu ai ce face, daca nu ai oameni sau cei buni nu vor sa se sacrifice. Asta e ceea ce ne sugereaza Maia Sandu. Guvernul vrea sa se prezinte drept foarte ocupat, de aceea, nu a venit in componenta intreaga. De ce atunci sa nu vina doar premierul Sandu si sa prezinte rezultatele. Este nostim, dar au fost mai multe drapele decat membri ai cabinetului”, mai adaugă Cenușă.

„In general, cu cat mai putine drapele cu atat mai bine. Numarul de drapele europene, folositi ca fundal, nu face guvernarea mai pro-europeana decat este in realitate. Dar, totusi, excesul de aceasta atributica creeaza perceptii mult prea ambitioase despre natura viitoarelor transforme si implicarea UE in realizarea acestora. E bine sa fii ambitios, dar cel mai bine e sa fii realist si cu o doza sanatoasa de umilinta”, a declarat politologul.

Mihaela Rotari

Share