Declarație: Pentru prima dată de la declararea Independenței, primarul Capitalei ar putea ajunge un reprezentant al stângii

Declarație: Pentru prima dată de la declararea Independenței, primarul Capitalei ar putea ajunge un reprezentant al stângii

Vicepreședinta Partidului Mișcarea Populară Antimafie, Daniela Bodrug, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, s-a adresat partidelor unioniste din Republica Moldova cu privire la următoarele alegeri locale din capitală, informează OFICIAL.

„Din cauza cârdășiei nefirești dintre Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, pentru prima dată, de la declararea Independenței, primarul capitalei noastre ar putea ajunge un reprezentant al stângii și anume PSRM. Partidul Socialiștilor a început deja campania electorală în municipiul Chișinău, iar tărăgănarea înaintării unui candidat din partea Blocului ACUM pare a fi parte a unui plan convenit pentru favorizarea și alegerea lui Ion Ceban, omul guvernat pe deplin de Igor Dodon, în calitate de primar general”, a declarat Bodrug.

În acest fel, vicepreședinta a declarat că partidul nu va participa la alegerile locale din Chișinău și a venit cu un apel către partidele de dreapta.

„Mișcarea Populară Antimafie nu înaintează un candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, cu scopul de a sprijini un candidat unic al forțelor unioniste. Mișcarea cheamă partidele politice unioniste să depună eforturi pentru identificarea unui candidat unic al acestor forțe. Mișcarea va sprijini necondiționat un candidat unic și nu va participa în alegeri dacă nu se va ajunge la un consens în acest sens. Acest sprijin este valabil doar dacă Partidul Democrat nu va fi admis, sub nici o formă, la aceste negocieri”, a comunicat Bodrug.

„Ne adresăm partidelor unioniste, care și-au înaintat deja candidați – să-i retragă, pentru a nu zădărnici procesul de identificare a unui candidat unic”, a conchis aceasta.

Amintim că, alegerile locale generale vor avea loc la 20 octombrie 2019. Odată cu acestea vor avea loc și alegerile parlamentare noi în patru circumscripții.

Mihaela Conovali

Share