Declarație: Pentru ca Republica Moldova să rămână o poveste de succes trebuie ca…

Declarație: Pentru ca Republica Moldova să rămână o poveste de succes trebuie ca…

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu membrii Comitetului pentru Parteneriate şi Securitate prin Cooperare al NATO. Delegația vizitează în premieră Republica Moldova și este constituită din reprezentanți ai misiunilor celor 28 de state membre ai Alianței, fiind însoțită și de reprezentanți ai statelor neutre din Europa.

Principalele subiecte discutate au vizat aspecte referitoare la situația politică și socială din țară, implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE, aspecte legate de securitate, evoluțiile din regiune, perspectivele de dezvoltare a cooperării țării noastre cu NATO.

Președintele Parlamentului a mulțumit oficialilor europeni pentru susținerea acordată Republicii Moldova în procesul de modernizare a țării și a reiterat determinarea autorităților de a continua implementarea agendei europene.

”Pentru ca Republica Moldova să rămână o poveste de succes trebuie ca autoritățile să continue implementarea reformelor, în special e vorba despre reforma în justiție, lupta cu corupția, soluționarea crizei financiare, reforma administrației publice locale, a Procuraturii etc. Chiar dacă aceste reforme sunt dureroase, ele sunt necesare pentru dezvoltarea țării”, a declarat Andrian Candu.

Andrian Candu s-a referit și la politicile promovate de autorități pentru a impulsiona dezvoltarea țării și a face față provocărilor existente, inclusiv prin atragerea investițiilor străine, implementarea proiectelor de asigurare a securității energetice și de dezvoltare a agriculturii.

Totodată, Speakerul a menționat importanța construirii unor platforme concrete de comunicare cu autoritățile din autonomia găgăuză și regiunea transnistreană, inclusiv pentru transferul de bune practici și de expertiză în domeniul integrării europene.

Delegația Comitetului pentru Parteneriate şi Securitate prin Cooperare al NATO a mai avut ieri întrevederi cu Preşedintele Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană, Igor Corman, Președintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Veaceslav Untilă, Președintele Fracțiunii PLDM, Vlad Filat, Președintele Fracțiunii PD, Marian Lupu și Președintele Fracțiunii PL, Mihai Ghimpu.

385A6883

 

 

385A6892 385A6898

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share