Declarație: Obiectivul meu nu este de a bate concurenții, ci de a vesti apropiata marea venire

Declarație: Obiectivul meu nu este de a bate concurenții, ci de a vesti apropiata marea venire

Candidatul independent la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția nr. 33, Călin Vieru, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre actorii politici din campania electorală, informează OFICIAL.

În acest fel, Vieru s-a referit la o nouă suspendare a președintelui țării – Igor Dodon. „Președintele nostru are un talent de a lua mereu decizii greșite. Pentru acest fapt va fi pentru a 7-a oară suspendat. M-am referit la toate deciziile în urma cărora a fost suspendat”, a declarat el.

Totodată, candidatul s-a adresat liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM) – Vladimir Plahotniuc. „L-aș sfătui să se reorganizeze clar într-un partid pro-european și, în perspectivă, s-ar putea să-i cerem să fie și pro-unionist. Să fie un bastion al partidelor de centru-dreapta cu formare europeană deschisă”, a vorbit acesta.

În același timp, Vieru a comunicat unele detalii despre contracandidatul său de pe circumscripția nr. 33 – Vladimir Roșca de la Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). „A învățat la Iași, din câte știu eu. Pe el l-aș vedea președintele Republicii Moldova, în locul domnului”, a precizat el.

Călin Vieru a vorbit și despre apartenența sa politică, anterioară. „Am mers sub steagurile Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Liberal (PL), Partidului Democrat din Moldova (PDM) și a partidului lui Urecheanu în 2009. Eu în această școală sunt din 2009 și până astăzi”, a comunicat Vieru.

Prin urmare, el s-a referit la șansele lui în aceste alegeri. „Șansele sunt de a ajunge pe locul 3, voi fi subclasat de către Năstase și contracandidatul de la Partidul Democrat. Obiectivul meu, acum, nu este de a bate concurenții, ci de a vesti apropiata marea venire. Acum a venit momentul istoric”, a conchis Vieru.

De menționat că, Călin Vieru candidează în aceeași circumscripție cu democratul Constantin Țuțu, liderul PPDA Andrei Năstase, Boris Volosatîi – independent, Andrei Năstase, la fel, independent, Vladimir Roșca de la PSRM, dar și alții.

Mihaela Conovali

Share