Declarație: O nouă coaliţie, cu două componente – PD și PPE, se consolidează în ochii noștri

Declarație: O nouă coaliţie, cu două componente – PD și PPE, se consolidează în ochii noștri

„O nouă coaliţie, cu două componente: entitatea politică puternică a PD, cu deja 40 deputaţi, şi o altă entitate care se consolidează acum în ochii noştri, cea a PPE”. Declarația a fost făcută de analistul politic Igor Volnițchi pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit spuselor sale, „guvernarea, prin Leancă, îşi consolidează alura de pro-europeană, iar interesul lui Leancă e să-şi sporească raitingul şi să-şi păstreze intactă echipa”.

„Săptămâna viitoare ar putea să fie votată reforma guvernului, după care ar veni uninominalul, după care toate ar fi ambalate frumos în forma unei noi coaliţii, cu redistribuirea sferelor de influenţă în politică şi astfel se intră pe ultima sută de metri de pregătire pentru scrutinul parlamentar de anul viitor”, a menționat analistul.

Igor Volnițchi a mai spus că, „spre deosebire de Iurie Leancă, care nu a spus până acum niciodată dacă agreează sau nu sistemul uninominal propus de democraţi, Valeriu Ghileţchi, l-a criticat de câteva ori public, optând pentru păstrarea actualului sistem, dar eventual cu deschiderea listelor”. „Rămâne de văzut dacă îşi va păstra această opţiune şi în noua sa calitate de preşedinte de grup parlamentar”, a subliniat el.

Mihaela Rotari

 

Share