Declarație: O guvernare doar a partidelor de dreapta degrabă nu vom putea avea

Declarație: O guvernare doar a partidelor de dreapta degrabă nu vom putea avea

Fostul președinte al Partidului Liberal (PL), actualmente – președinte de onoare, Mihai Ghimpu, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, s-a referit la „soarta cetățenilor versus soarta politică a partidelor de dreapta”, informează OFICIAL.

„Nu sunt baba Vanga și nu pot prezice ce va fi în viitor, dar alegerile din 24 februarie au arătat, că PDM nu doar s-a menținut în procente, dar a și crescut (prin ce metode, e altă problemă). Iar pentu a scăpa de democrați, care sunt conduși de miliardarul-oligarh Plahotniuc nu e ușor, mai ales când lumea e extrem de săracă, iar o parte de electorat nu împărtășește nici politica partidelor de stânga, nici politica celor de dreapta (sunt așa ziși pro-europeni, care consideră că vorbesc “limba moldovenească” și sunt ca națiune moldoveni, dar nu români. Dovadă elocventă în favoarea celor expuse mai sus sunt rezultatele alegerilor recente! Cum le-a câștigat Plahotniuc — o știm cu toții, dar la ce ne folosește, căci acestea sunt recunoscute drept valabile”, a precizat Ghimpu. 

În același timp, el a comunicat și alte detalii. „Un partid politic, atunci când ia decizii care țin de posibile alianțe, de formarea unor majorități parlamentare postelectorale, pentru menținerea unei guvernări democratice, nepermiterea unei guvernari anti-democratice ori anti-europene sau pro-ruse, trebuie să analizeze la rece, ca oameni de stat, patrioți responsabili de soarta cetățenilor, fără a se gândi exclusiv la interesele propriului partid, altfel te poți trezi nu doar cu o dictatură, ci cu tancul la poarta ta, poruncindu-ți “govori na normalinom iazâche”.  Anume așa, responsabil, a procedat PL, când a rămas în 2016 la guvernare cu PDM… N-a acceptat cererile hazardate, din stradă, ale lui Năstase și Dodon, care vroiau cu orice preț alegeri anticipate!!! Doar știm cu toții, că exista un risc major, după furtul miliardului, ca alegerile să fie câștigate în totalitate de Dodon… Iar dacă nu le câștiga Dodon, atunci cu cine te puteai așeza la masa tratativelor, dacă nu tot cu PD! Asta-i, din păcate, politica în statul RM, pentru care acum regret că am luptat și am votat…”, a mai declarat Ghimpu.

Totodată, el a scris și despre următoarele guvernări din Republica Moldova. „Așadar, având în vedere evoluția politică de la ‘90 încoace, dar și rezultatul alegerilor actuale, repet: o guvernare doar a partidelor de dreapta degrabă nu vom putea avea, pentru că aceștea suntem noi, românii moldoveni de pe această palmă de pământ, în care fiecare cetățean își alege partidul care-i place sau care îl cumpără mai “scump”. De fapt, partidele de centru-stânga, cum este Partidul Democrat, care s-au poziționat foarte comod, pentru a juca la două mâini sau a trage sfoarele și dintr-o parte, și din alta, nu se deosebesc deloc de cele de stânga. Atâta doar, că nu promovează “valorile” leniniste, căci nu sunt indiferenți față de capital, dar în problema limbii și identității noastre românești, a Unirii cu România, sunt întocmai ca partidul komunist si cel socialist. Bănuiesc că unii din blocul ACUM și simpatizanții lui nu vor fi de acord…”, a conchis el.

Mihaela Rotari 

Share