Declarație: Noi nu vrem să ieșim mâine în stradă și să fim omorâți de către unii oponenți politici

Declarație: Noi nu vrem să ieșim mâine în stradă și să fim omorâți de către unii oponenți politici

Câțiva reprezentanți ai societății civile cer, lui Andrei Năstase, excluderea unui membru din Platforma „Demnitate și Adevăr”, pentru declarațiile făcute în cadrul campaniei electorale, transmite Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, doctorul în drept și analistul politic, Serghei Mișin, s-a referit la cazul întâmplat săptămâna trecută, când candidatul socialiștilor, Ion Ceban, a venit la o conferință de presă susținută de Andrei Năstase, iar un coleg de partid a menționat că socialiștii „trebuie uciși”.

După părerea analistului politic, acest lucru încalcă prevederile Constituției. „Se încalcă prevederile din Constituție privind instigarea la ură. Va duce la discriminare, mitinguri în masă sau ucideri în masă și chiar juridic va avea unele consecințe. Ne adresăm lui Andrei Năstase și cerem ca, în primul rând, să fie exclus acel membru din partid și să nu mai accepte asemenea declarații. Noi nu vrem să ieșim mâine în stradă și să fim omorâți de către unii oponenți politici. Acest lucru s-a întâmplat în emisie directă, când un membru al Platformei a spus acest lucru și noi considerăm că este unul incorect”, a spus Serghei Mișin.

Totodată, activistul civic Dumitru Roibu și decanul Facultății Relații Internaționale de la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”, Pavel Midrigan au calificat aceste acțiuni drept unele antidemocratice.

De asemenea, reprezentanții societății civile au solicitat și conducerii MAI de a atrage atenție la declarațiile făcute de către Andrei Năstase și echipa sa în campania electorală.

Doina Secrieru

Share