Declarație: Nimeni nu știe ce Igor Dodon a promis Moscovei pentru a avea o ușă permanent deschisă la Kremlin

Declarație: Nimeni nu știe ce Igor Dodon a promis Moscovei pentru a avea o ușă permanent deschisă la Kremlin

„Eu am zis de la începutul mandatului lui Igor Dodon că, nimeni nu știe ce dânsul a promis exact Moscovei pentru a avea o ușă permanent deschisă la Kremlin. Este cert faptul că promisiuni au fost făcute, probabil nenumărate”. Aceasta susține politologul Dionis Cenușa, informează OFICIAL. 

„În contextul scandalului politic de la Viena, unde vice-cancelarul austriac Heinz-Kristian Strache distribuia instituții și bani publici, inclusiv companii private unor reprezentanti, fictivi, ai oligarhilor ruși din anturajul lui Putin, întrebarea despre loialitatea Președintelui Dodon față de interesele naționale se impune mai mult ca niciodată. PSRM are relații strategice cu formațiunea Rusia Unită, supusă lui Vladimir Putin, la fel ca și partidul vice-cancelarului austriac demisionat – Partidul Libertății”, a scris Cenușa, pe o rețea de socializare.

În același timp, politologul s-a referit și la alte detalii. „Dar spre deseobire de liderul Euroscepticilor austrieci, Dodon a vizitat Rusia de peste 30 de ori în aproape trei ani. Tot el a invitat business-ul rusesc să investească, inclusiv în schimbul cetățeniei moldovenești, oferită în conditii de vizibilitate nulă. Iar în câteva episoade a făcut promisiuni potrivit cărora datoriile pentru gaze naturale ale regiunii transnistrene vor fi preluate de Moldova, în schimbul lor fiind cedade segmente ale infrastructurii energetice”, a adăugat el.

Totodată, Cenușa s-a referit și la Partidul Democrat din Moldova. „Dar aceste lucruri par sa nu deranjeze pe Democrați, sau poate din contra – sunt benefice pentru a manipula deciziile lui Dodon. Reiterez o concluzie mai veche și anume că Dodon se află sub o dublă dependență – de PDM și de Rusia”, a conchis politologul.

Doina Secrieru

Share