Declarație: Moldova este patria tuturor cetățenilor ei, indiferent de etnie sau religie

Declarație: Moldova este patria tuturor cetățenilor ei, indiferent de etnie sau religie

”Moldova este patria tuturor cetățenilor ei, indiferent de etnie sau religie, iar pacea, liniștea și ordinea sunt ceea ce își doresc oamenii. Iată de ce avem o datorie comună să luptăm împotriva extremismului, împotriva celor care vor să ne învrăjbească, împotriva celor care vor dezordine în țară”, a declarat democrata Elena Beleacova, șefa Departamentului Relații interetnice și drepturile omului al PDM, în cadrul vizitei la Liceul ucrainean M.Koțiubinski din capitală.

Elena Beleacova a subliniat că PDM este partidul care aduce echilibrul, și promovează toleranța interetnică. ”Dacă nu vom menține pacea, stabilitatea și ordinea în țară, nu putem vorbi de dezvoltare, locuri de muncă, o educație europeană”, le-a spus tinerilor democrata, care a precizat că PDM nu susține dezbinarea și ura în societate, ci promovează un plan real de acțiuni pentru îmbunătățirea calității vieții a oamenilor simpli. ”PDM este singura formațiune care a purtat mereu un dialog constructiv cu reprezentanții minorităților etnice, încercând să afle ce anume au nevoie. În același timp, PDM a propus  un program serios pentru creșterea veniturilor fiecărei familii”, a mai spus Elena Beleacova.

Elena Beleacova a vorbit și despre angajamentul PDM de a susține politici de protejare a intereselor legitime ale minorităților etnice pentru a-și păstra identitatea și tradițiile. ”PDM consideră că aderarea la Uniunea Europeană poate deveni o garanție a respectării drepturilor pentru minoritățile etnice din Republica Moldova. Vom realiza în acest sens un parteneriat cu reprezentanți ai societății civile care susțin această idee, în vederea promovării ei în rândul reprezentanților minorităților etnice”, a punctat democrata.

Maria Roșca

Share