Declarație: Maia Sandu este în fața unei situații dilematice

Declarație: Maia Sandu este în fața unei situații dilematice

„Partidul Liberal-Democrat rus condus de Vladimir Jirinovschi aruncă în aer cooperarea cu formațiunea lui Renato Usatîi, Partidul Nostru, stabilită trei ani în urmă. Din motive stranii, supărarea lui Jirinovschi nu este provocată de infracțiunile de comiterea cărora este învinuit Usatîi de către autoritățile ruse. Pe Jirinovschi l-a deranjat faptul că Usatîi ar fi colaborat cu Plahotniuc în 2018, iar după primul tur al prezidențialelor – cu Maia Sandu. Jironovschi îi consideră pe ambii dușmani ai Rusiei” – comunică politologul Dionis Cenușă pe o rețea socială, informează OFICIAL.

Prin urmare, Cenușă susține că din acest motiv dialogul politic, făcut public de Maia Sandu, cu Usatîi, poate deveni toxic. „Or, acesta ar fi colaborat cu Plahotniuc, pe care Maia Sandu îl detestă mai mult decât pe Igor Dodon. Acum, discuțiile publice, dar cu atât mai mult cele ascunse, dintre Sandu si Usatîi pot fi folosite pentru a o discredita pe prima”.

Totodată, politologul menționează că Dodon nu a comunicat deocamdată despre niciun fel de contacte stabilite cu Usatîi pentru a obține sprijinul acestuia în turul doi. „Sandu este în fața unei situații dilematice – să comunice cu Usatîi sau să găsească repede modalități pentru a ajunge la votanții acestuia – peste 200.000 – fără intermediari”, a adăugat Dionis Cenușă.

Doina Secrieru

Share