Declaraţie: Letonia va oferi tot sprijinul de care Republica Moldova are nevoie pentru implementarea reformelor

Declaraţie: Letonia va oferi tot sprijinul de care Republica Moldova are nevoie pentru implementarea reformelor

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut joi, 15 octombrie, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, care efectuează o vizită de două zile la Chişinău.

Părţile au constatat buna cooperare dintre cele două ţări la nivel sectorial, în domenii importante pentru avansarea procesului de integrare europeană a ţării noastre, precum justiția, educația, sănătatea, mediul etc.
„Ne bucură foarte mult faptul să constatăm, în prezent, existenţa unui dialog politic extrem de dens, substanţial și constructiv între Republica Moldova şi Letonia. Pe viitor ne propunem consolidarea cooperării între ministerele de ramură, autorităţile publice locale şi oamenii de afaceri, în vederea beneficierii de avantajele pe care le oferă Zona de Comerţ Liber cu UE”, a menţionat ministrul Natalia Gherman în cadrul declaraţiilor de presă.

La rândul său, oficialul leton a declarat că Letonia va oferi tot sprijinul de care Republica Moldova are nevoie pentru implementarea reformelor. „Am constatat rezultatele remarcabile obţinute în urma implementării Acordului de Asociere RM-UE. Letonia va sprijini Republica Moldova în procesul de integrare europeană, iar Parteneriatul Estic rămâne, în continuare, o prioritate pentru noi“.

Totodată, oficialii au discutat despre situaţia politică din ţară, procesul de reglementare transnistreană şi evoluţiile din regiune.

Doina Secrieru

Share