Declarație: „Leancă încă nu a plătit penal pentru acțiunile sale. Dar va plăti. La fel și Filip”

Declarație: „Leancă încă nu a plătit penal pentru acțiunile sale. Dar va plăti. La fel și Filip”

„Leancă încă nu a plătit penal pentru acțiunile sale. Dar va plăti. La fel și Filip. El riscă să fie printre cei care vor întoarce miliardul stând după gratii. Nu poporul trebuie să restituie miliardul furat, ci hoții care au guvernat”. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, pe o rețea de socializare, în contextul faptului că Guvernul Filip și-a asumat răspunderea pentru șapte legi referitor la sistemul bancar, un pas similar fiind făcut în 2014 și de Guvernul Leancă.

„Cum i s-a ridicat mîna acestui Guvern (Guvernul Gilip) să voteze și să-și asume răspunderea pentru tocmai 7 legi și să pună recuperarea miliardului pe seama cetățenilor? Oare ei nu au luat lecții de la ce au pățit celelalte guvernări, oare Filip vrea pe urmă se scuze prin faptul că a fost și el „un simplu prim ministru”? Oare ei cred că mandatul și protecția lor politică vor fi veșnice?”, a spus Dodon.

Totodată, el a anunțat că PSRM va iniția o moțiune de cenzură împotriva guvernului. „Furtul repetat din sistemul financiar bancar nu poate fi admis, nici cel din buget sau din buzunarul cetățenilor. Și așa nu avem bani pentru pensii, salarii, burse”, a spus Dodon.

PSRM cheamă toți deputații să semneze moțiunea împotriva Guvernului, indiferent de culoare politică sau optiuni geopolitice.

„Acum fiecare deputat are una din puținile șanse să demonstreze de ce i-a fost încredințat mandatul. Miliardele furate trebuie să le intoarca hoții, nu poporul. Să ne mobilizăm!”, a precizat el.

Doina Secrieru

Share