Declarație: Înaintarea candidaturii lui Dumitru Ciubașenco a trezit electoratul, care era dezamăgit de atâția ani

Declarație: Înaintarea candidaturii lui Dumitru Ciubașenco a trezit electoratul, care era dezamăgit de atâția ani

Anunțul liderului Partidului Nostru Renato Usatîi despre faptul că jurnalistul Dumitru Ciubașenco va fi candidatul formațiunii la funcția de președinte al Republicii Moldova a provocat emoții, pe care demult nu le-au trăit cetățenii, care urmăresc activ viața politică a țării, și a trezit emoții chiar și celor care sunt departe de politică.  

 În cadrul unei opinii publicate de www.kp.md,  se spune că o asemenea candidatură nimeni nu aștepta.  „Despre Dumitru Ciubașenco se poate spune așa: cinstit, intelectual, demn, cumsecade, de rasă. Este ceva nou, total deosebit pentru noi, trebuie să recunoaștem. Noi așa cuvinte, sincer vorbind, am uitat, deoarece rar le utilizăm”, menționează autorul materialului. 

El mai spune că, cei care-l cunosc pe Ciubașenco, știu că gândește analitic, responsabil și fără a avea interese meschine. „Oamenii care nu îl cunoșteau pe Ciubașenco, imediat au pornit să caute informații pe on-line, au citit articole și prognoze și au alat doar lucruri bune: nu a participat niciodată în scheme de corupție, nu și-a pătat cu nimic reputația și este un patriot adevărat”, mai spune sura.

 În cadrul opiniei se mai spune că, s-ar fi părut că pe cetățenii obosiți ai RM, care au fost dezamăgiți atâția ani, va fi greu să-i faci să creadă din nou în ceva sau cineva. „Însă înaintarea lui Dumitru Ciubașenco de către liderul PN, Renato Usatîi, a stârnit un val enorm de emoții în rândul electoratului de centru-stânga. Acest lucru e vizibil și prin faptul cum sunt ei întâlniți în teritoriu. Mai mult decât atât, la PN, se vorbește că, în fiecare zi vin sute de oameni, care-și propun serviciile, suportul gratuit pentru Ciubașenco, atât în colectarea semnăturilor, cât și pentru perioada campaniei electorale. Asemenea implicare a cetățenilor nu îmi amintesc să fi fost în ultimii ani”, mai menționează editorialistul.

Mihaela Rotari

Share