Declarație: În urma numirii lui Viorel Gherciu în funcția de Ministru al Agriculturii, domeniul agroindustrial va avea de câștigat

Declarație: În urma numirii lui Viorel Gherciu în funcția de Ministru al Agriculturii, domeniul agroindustrial va avea de câștigat

Fostul deputat democrat Nicolae Ciubuc, fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Regionale, este convins că în urma numirii lui Viorel Gherciu în funcția de Ministru al Agriculturii, politicile din domeniul agroindustrial vor avea de câștigat, transmite OFICIAL.

Nicolae Ciubuc l-a felicitat pe Viorel Gherciu și a menționat că au fost multe proiecte în care au colaborat.

„…încă din anii 2007-2008, perioada când lucram la conceptul de creare a AIPA. Ultimul proiect comun, fiind Programul Național pentru Irigare 2030, o inițiativă legislativă elaborată de către Comisia specială parlamentară, creată în acest sens din legislatura din care am făcut parte. Nu-i va fi ușor noului ministru, cel puțin la începutul mandatului. Din păcate, multe lucruri sunt delăsate în cadrul ministerului – lipsa unei strategii de dezvoltare a agriculturii, finanțarea insuficientă, datoriile mari la subvenții, lipsa cadrelor și reformelor sectoriale, etc. Vor fi nevoie de soluții imediate și eficiente”, spune Nicolae Ciubuc.

De asemenea, el spune că până la definitivarea și aprobarea structurii noului Guvern, ministerul să fie redenumit în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„De altfel, există riscul ca domeniu respectiv, propriu, anume acestui minister să fi preluată de altă entitate, astfel, diminuându-se  esențial impactul politicilor elaborate pe domeniului agricol, care sunt indispensabile de mediul rural”, mai spune Nicolae Ciubuc.

Cristina Parfeni

 

Share