Declarație: În momentul de față suntem în colaps, ar trebui la masa de negocieri să fie mai multe doamne

Declarație: În momentul de față suntem în colaps, ar trebui la masa de negocieri să fie mai multe doamne

Beneficiara programului de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” Veronela Pruteanu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, s-a referit la rolul femeii în politica din Republica Moldova.

În acest fel, Pruteanu a accentuat că, în situația actuală, la masa de negocieri ar trebui să fie mai multe doamne.

„Deci, în momentul de față suntem în colaps, pentru că în politică își țin orgoliul și lucrul acesta este complicat. Ar trebui la masa de negocieri să fie mai multe doamne, să fie o egalitate de gen, astfel încât femeile văd o perspectivă și bărbații alta și comasate la un loc este posibil de a găsi soluția”, a precizat ea.

Totodată, Pruteanu și-a expus părerea cu privire la o alianță. „În actuala componență nu avem altă variantă decât Blocul ACUM să coalizeze cu PSRM. Deși s-a pus accentul pe geopolitic, Vest-Est și este o problemă, pentru că totdeauna a distorsionat societatea noastră și nu neapărat pe soluții. Cumva jonglăm cu niște termeni despre care societății îi este frică sau nu vrea să afle mai multe detalii, sau este dezinformată, sau nu este suficient informată și lucrul acesta dezbate”, a conchis Pruteanu.

Dina Roșca

Share