Declarație: În fiecare minut un om în Moldova e diagnosticat cu COVID

Declarație: În fiecare minut un om în Moldova e diagnosticat cu COVID

„1013 cazuri pe zi asta înseamnă că aproape în fiecare minut un om în Moldova e diagnosticat cu COVID. Asta, doar testele oficiale. Realitatea este mult, mult mai dureroasă”, declară deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba.

„Zilnic câteva zeci de familii rămân îndurerate pentru că au pierdut pe cineva drag. Au murit prea mulți. Puteau fi salvați, o bună parte din ei. Cine e vinovat? Guvernarea! Ei sunt cei care au avut obligația să-și asume responsabilitatea, dar nu au făcut-o. Ei sunt primii responsabili. Vă rog, nu mai dați vina pe populație. E o scuză prea comodă pentru Dodon. Eu știu oamenii noștri. Oamenii noștri nu sunt sinucigași, să vrea să moară de COVID. Ei nu sunt nici criminali care vor să omoare pe alții infectându-i. Ei înțeleg atunci când lise explică. Dacă au înțeles cum au fost furați de un miliard, vă asigur, puteau înțelege și că trebuie să poarte mască. Dacă cineva depunea efort să-i ajute să înțeleagă. Nu conferințe de presă sterile, ci într-adevăr să muncească pentru a ajuta populația să înțeleagă gravitatea situației”, adaugă Alaiba.

Totodată, el menționează: „Omul își spune: „Dacă Dodon nu poartă mască, eu de ce să port? Dacă era să fie serios, purtau și ei mască. A zis doar că e ca o gripă.” Și asta e doar una din crimele lui Dodon și a guvernului său. Populism, inacțiune, minciună, corupție și scheme pe timp de ciumă. Asta e motivul din care am ajuns aici. Pentru modul în care s-a gestionat această criză, pentru depășiri de atribuții sau neîndeplinirea acestora, sunt oameni care trebuie să facă pușcărie”.

Doina Secrieru

Share