Declarație: În cazul alegerilor directe, victoria va fi de partea unui președinte pro-european

Declarație: În cazul alegerilor directe, victoria va fi de partea unui președinte pro-european

În cazul votului direct de către popor, victoria va fi de partea unui președinte pro-european. De această părere este deputatul Vadim Pistrinciuc, vicepreședinte PLDM, care a enunțat acest fapt într-o postare pe o rețea de socializare.

Referindu-se la situația politică din prezent, liberal-democratul a spus:

1. Ipocrizie = demiterea Guvernului Pro European cu votul opozitiei Pro Ruse.
2. Alegerea directa a presedintelui este dorita de toti, stanga, dreapta, oameni de la oras si de la tara. Subiectul merita atentia parlamentului.
3. Personal consider ca in orice context, in cazul alegerilor directe a presedintelui victoria va fi de partea unui presedinte pro-european. E nevoie de un pilon, mai ales, intr-o politica atat de tulburata ca a noastra.
4. Cat despre negocieri care incep fara PLDM, cred ca incepuse demult, sa fim sinceri. Qui s’excuse s’accuse (cum zic „polonezii””.

Amintim că, PLDM a înaintat  o inițiativă legislativă privind modificarea Constituției, prin care președintele ar urma să fie ales prin vot direct de către cetățeni. Inițiativa a fost susținută de fracțiunea parlamentară a socialiștilor și urmează a fi depusă la Curtea Constituțională.

Doina Secrieru

 

Share