Declarație: „În caz de semnare a unui acord cu PSRM, blocul ACUM ar avea de pierdut mult”

Declarație: „În caz de semnare a unui acord cu PSRM, blocul ACUM ar avea de pierdut mult”

Analistul politic, Roman Mihăeș susține că, blocul ACUM „va trage de timp pentru a amâna pentru luna septembrie discuțiile despre un nou acord cu PSRM”. În caz contrar, blocul ar avea de pierdut în preajma alegerilor locale, mai adaugă analistul, informează OFICIAL. 

„PSRM a constatat că au fost realizate condițiile primei înțelegeri temporare între ACUM și PSRM. Din Ministere, agenții și alte instituții executive și de drept au fost eliminați rapid funcționarii puși de PD și înlocuiți cu cei ai Acum și PSRM. PD a rămas doar cu o fracțiune mare în Parlament. Dar să vedem câți vor rămâne după preanunțatele dosare ale Procuraturii. Atât Președintele Dodon, cât și PSRM au nevoie de un Acord cu Blocul Acum, pentru a câștiga alegerile locale și prezidențiale. De asemenea socialiștii vor insista să includă în Acord, cerințele sociale și politice care nu au încăput în acordul temporar și în programul de guvernare al Guvernului. Pe de alta parte, cei din Acum sunt sub presiunea propriilor votanți, dar și a unor deputați (Țîcu, Reniță, Carp etc), care acuză conducerea că au cedat prea mult socialiștilor, PG, CNA, domeniile de securitate și apărare, regiunea transnistreana etc”, scrie Mihăeș.

„Premierului Maia Sandu, nu i-ar conveni să se lege prin acord cu unele prevederi, pe care nu dorește să le implementeze. În special legate de relațiile cu FMI, UE dar și alte chestiuni. Blocul Acum, în caz de semnare, ar avea de pierdut mult electorat în preajma alegerilor locale. E de presupus că Blocul Acum, va trage de timp și va pentru amâna pentru luna septembrie discuțiile despre un nou acord cu PSRM”, a conchis analistul pe Facebook.

Mihaela Rotari

Share