Declarație: „În atenția Comisiei Antidiscriminare. BNM a îndrăznit…”

Declarație: „În atenția Comisiei Antidiscriminare. BNM a îndrăznit…”

„În atenția Comisiei Antidiscriminare. Fiți vigilenți, nu dormiți. BNM a îndrăznit fără permisiunea Dvs. să emită bancnote de 1,5,10,50 și 500 lei cu simbolul Crucii. Pe bancnota de 100,200 și 1.000 de lei încă nu am reușit sa identific Crucea, dar posibil ca este” – susține expertul în politici economice, Veaceslav Ioniță, informează OFICIAL.

„Și Ștefan cel Mare din parcul central tot cu o Cruce în mână este. Trebuie de întreprins ceva și cât mai urgent. Cum s-ar zice am ajuns”, a conchis Ioniță.

Declarația a fost făcută în contextul deciziei Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității. În una dintre ședințe, Consiliul a hotărât că Andrei Năstase va aduce scuze publice pentru instigarea la discriminare pe criteriul de convingeri religioase manifestată prin instalarea crucifixului în sediul Ministerului Afacerilor Interne. Totodată, Ministerul va înlătura simbolistica religioasă din holul instituției și va asigura protecția/salvgardarea neutralității serviciului public și a principiului secularismului.

Mihaela Rotari

Share