Declarație: Guvernarea poate să scăpe situația de sub control cu infecția Coronavirus

Declarație: Guvernarea poate să scăpe situația de sub control cu infecția Coronavirus

Deputatul Platformei DA, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, declară că guvernarea poate să scăpe situația de sub control cu infecția Coronavirus. „Acum ca niciodată e nevoie ca autoritățile să fie sinceri și exacți în declarații”, mai susține politicianul, informează OFICIAL.

„În primul rând, brusc s-a majorat numărul persoanelor infectate. De la 12 la 23. Întro zi atăta căt a fost întro săptămână trecută. Aceasta creșterea vetiginoasă cumva alimentează zvonuri, despre care eu pănă acum nu am vorbit public, precum că numărul celor infectați demult a trecut peste 50. Absolut n-am înțeles mesajul șefului statului (cu o doză de isterie) ca toți să stea acasă. Fără precizări. Carantină se aplică pentru doar cei, care au fost în zone contaminate sau au avut contacte cu oameni infectați ? Sau toata populația țării trebuie să rămănă mâine acasă și este suspendată activitatea tuturor instituțiilor publice și agenților economici ?”, adaugă Slusari.

„Din nou președintele a trecut neobservat semnale vociferate de business și societate despre criza social-economică de proporție, care deja bate tare la ușa țării noastre. În locul constatării necesității pornirii unui dialog urgent cu mediul de afaceri și solicitarea asistenței din partea partenerilor externi, noi din nou am auzit un mesaj electoral că bugetul nu este afectat și totul va fi bine. Cu micșorarea drastică a exporturilor și remitențelor și cu întreprinderile închise, la cine va fi bine, Igor Nicolaevici ? Opoziția în condițiile de criză este gata pentru un consens național în interesul cetățenilor. Dar dacă președintele nu schimbă retorica și mesajele sale incerte, toata țara are de suferit în timpul apropiat”, a conchis politicianul.

Mihaela Rotari

Share