Declarație: Este unica șansă a unioniștilor de a avea reprezentanți în Parlament

Declarație: Este unica șansă a unioniștilor de a avea reprezentanți în Parlament

Un grup de inițiativă, care pledează pentru Reunirea Republicii Moldova cu România și care, anterior, a venit cu îndemnul de a forma o singură listă de candidați pentru următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat rezultatele unei întruniri cu mai multe partide și cetățeni, informează Oficial.

Reprezentantul grupului, Andrei Groza, a comunicat mai multe detalii.

„Adunarea a avut loc la 30 septembrie, au participat la aceasta masa rotundă 65-70 de persoane. Au fost prezenți reprezentanții mai multor partide și ai organizațiilor non-guvernamentale. În urma discuțiilor, cu vot unanim, s-a decis de a continua activitatea, pe care am început-o, privind formarea unei liste pro-reunire, pro-Europa. Această listă se va forma pe parcurs și va fi votată secret la o adunare a tuturor cetățenilor care votează pentru Unirea cu România. Partidul Național Liberal a înaintat 3 reprezentanți în consiliul coordonator privind formarea listei. Cu o majoritate de voturi s-a ales un consiliu, alcătuit din 9 persoane și 3 copreședinți. Dacă pe parcurs vor susține această listă, de la fiecare partid pot fi delegate câte 2 persoane. În această listă pot fi incluse toate persoanele care nu pot fi bănuite de corupție”, a precizat el.

În același timp, Groza a comunicat că e unica șansă ca partidele unioniste să fie reprezentante în Parlament. „Această listă este deschisă, vreau să spun că este loc pentru toate partidele care pledează pentru Reunirea Republicii Moldova cu România. Este unica șansă a unioniștilor de a avea reprezentanți în Parlament. Acum, ne adresăm către toate partidele – să susțină această listă. Îi așteptăm pe toți. Ne adresăm mai ales către cetățenii Republicii Moldova, care pledează pentru Reunificarea țării, pentru că ei sunt cei care vor vota. Ne adresăm către cetățeni să ceară partidelor să formeze acest bloc electoral”, a declarat el.

Prin urmare, el a mai vorbit despre un partid care a fost de acord să susțină inițiativa grupului de a forma un bloc.  „Avem un partid care a fost de acord să susțină aceasta listă. Peste o săptămână vom face publică lista partidului și a persoanelor care au fost de acord să participe pe liste”, a conchis el.

De menționat că, anterior, grupul de inițiativă a venit cu o adresare către toate partidele și persoanele, care susțin Unirea Republicii Moldova cu România, de a forma o listă comună pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Mihaela Conovali 

Share