Declarație: „Era clar din ziua când s-a format alianța ACUM-PSRM că varianta cea mai bună pentru ACUM sunt… ”

Declarație: „Era clar din ziua când s-a format alianța ACUM-PSRM că varianta cea mai bună pentru ACUM sunt… ”

Fostul lider al Partidului Liberal (PL), actual – președinte de onoare al partidului, Mihai Ghimpu susține că „era clar din ziua când s-a format alianța ACUM-PSRM că varianta cea mai bună pentru ACUM sunt alegerile anticipate și nu alianța cu Dodon”, informează OFICIAL.

„Din ziua de când Guvernul și-a asumat răspunderea pe proiectul legii ce ține de alegerea și numirea Procurorului General ma tot gândeam, de ce Maia Sandu a făcut acest PAS, doar era clar, că va fi moțiunea socialiștilor și Guvernul va fi demis. Și abia, după ce a vorbit în Maia Sandu în Parlament, în calitate de Prim-ministru, cred că am găsit și râspunsul. Așadar consider, că CNA-ul, SIS-ul, Curtea Constituțională și Procuratura Generală au fost partajate și primele trei i-au revenit socialiștilor iar Procurorul General i-a revenit blocului ACUM”, scrie Ghimpu, pe o rețea socială.

„Și după cum se vede Dodon nu s-a ținut de cuvânt, a hotărât (folosind concursul) să-și pună și la Procuratură omul său. “Toci toci” cum a făcut si Vlad Plahotniuc. Iată de ce Maia Sandu a explodat și a hotărât să înainteze ea personal candidaturile Procurorului General CSP-lui, fără a discuta proiectul de lege cu Dodon”, a mai adăugat Ghimpu.

În același timp, politicianul comunică: „Maia Sandu cu toate că și-a numit “colegii” de Alianță cum a vrut, ea era foarte încrezută că moțiunea nu va trece, dar când a auzit, că pentru au votat 63 de deputați a încercăt să zâmbească ironic, iar lui Andrei Năstase nu-i venea să creadă în ceea ce aud urechile, a încremenit pe scaunul viceprim-ministrului, unde a crezut că va sta patru ani, dar ACUM trebuie să se despartă de el”.

„Și uite așa “eroii” noștri au căzut în propria căpcană și altfel nu poate fi atunci, când te uiti în oglindă și te vezi mare logofăt. Că acesta va fi sfârșitul Maiei si a lui Andrei în Alianța Kozak, era clar chiar din ziua când s-a format această Alianța de aceea am și spus, că varianta cea mai bună pentru ACUM sunt alegerile anticipate șu nu alianța cu Dodon. În concluzie putem spune, că angajamentul lui Dodon în deoligarhizarea RM s-a îndeplinit doar în privința Maiei Sandu și a lui A. Năstase, trist, dar acesta-i adevărul. Iar meritul lui Andrei Năstase și a Maei Sandu, ceea ce am spus de la început și nu doar eu; aducerea la guvernare a socialiștilor si preluarea întregii puteri de către Dodon, omul Kremlinului. PDM -ul nu cred că va acepta o guvernare împreună cu PSRM lui Dodon, dar va vota pentru un guvern minoritar. Așadar, “Salut” guvern socialist minoritar!”, a conchis Ghimpu.

Doina Secrieru

Share