Declarație: Doar așa poate deveni posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate în 2020

Declarație: Doar așa poate deveni posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate în 2020

Juristul și activistul public, Stefan Gligor, susține că a văzut un atac mediatic agresiv împotriva PAS și Maia Sandu din partea foștilor colegi de coaliție. „Scopul este de a pune presiune suficientă pe fracțiunea PAS ca să voteze cu fracțiunea Șor și fracțiunea Pro-Plahotniuc/Moldova un guvern precum că pro-european”, adaugă Gligor, informează OFICIAL.

„Chiar dacă Sandu ar accepta sa voteze cu alde Candu, niciunul din cei care promovează acest scenariu nu este în stare să explice de unde vor fi luate voturile necesare în situația în care este inadmisibil votul comun cu fracțiunea Șor. Odată ce aceste scenarii au devenit posibile în urma plecărilor traseiștilor din PD, care în mod evident sint plătite de Plahotniuc, este cert că orice scenariu bazat pe acești traseiști e un scenariu în interesul lui Plahotniuc. În goana după numirea acestui „guvern pro-european” riscăm să-l întoarcem pe Plahotniuc în politică la nici un an de la plecarea acestuia”, adaugă Ștefan Gligor.

În acest fel, el mai comunică: „Astfel, toată agenda politica promovată cu atâta insistență de PDA și Pro-Moldova este construită în jurul unei analize greșite (în cazul PDA, sper ca e vorba de o greșeală) și a unei agende false/mincinoase (în cazul Pro-Moldova). Am spus și voi insista în continuare că UNICA soluție corectă e în organizarea alegerilor parlamentare anticipate și exprimarea valabilă a suveranității poporului. Soluția corectă nu este în a pune presiune enormă pe Maia Sandu să voteze cu Plahotniuc, soluția corectă e să-l batem și sa exercităm presiuni asupra lui Dodon ca să-și dea urgent demisia. Doar așa poate deveni posibilă organizarea alegerilor parlamentare anticipate în 2020”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share