Declaraţie: Deputaţii care au semnat pentru Plahotniuc probabil au fost plătiţi

Declaraţie: Deputaţii care au semnat pentru Plahotniuc probabil au fost plătiţi

Deputaţii care au semnat pentru desemnarea lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier au fost cel mai probabil şantajaţi şi plătiţi cu bani grei. De această părere este Maia Sandu, ex-ministră a Educaţiei. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Nu există o altă explicaţie logică pentru aceşti oameni care cu puţin timp în urmă declarau altceva, acum insistă asupra desemnării lui Plahotniuc. Pe unii în general nu m-am aşteptat să-i văd în această listă. Cred că aceşti parlamentari nu-şi mai fac iluzii că vor mai putea fi aleşi. Probabil că beneficiile pe care le-au obţinut în urma aderării la aşa-zisa majoritate sunt atât de mari că nu-i mai interesează cariera politică”, a opinat fostul membru al Guvernului.

Maia Sandu explică insistenţa lui Plahotniuc de a ajunge la şefia Guvernului prin orgoliu, dar şi dorinţa de a se eschiva de la răspundere. „Cu un Guvern condus de Plahotniuc vom avea parte de stabilitate la sărăcie, mizerie şi corupţie. Plahotniuc nu este credibil când spune că vrea să devină premier pentru a lucra în interesele cetăţenilor. De unde această metamorfoză peste noapte? Un om care a furat de la cetăţeni, niciodată nu va lucra pentru ei. Cel mai bine ar fi ca el să plece din Moldova. Dar nu are unde pleca, decât în Siberia, deoarece în Occident va fi reţinut şi impus să răspundă pentru fărădelegile comise”, a opinat Sandu.

Maia Sandu a spus că împreună cu adepţii săi cu care intenţionează să constituie o nouă formaţiune politică, va protesta joi în centrul capitalei.

Share