„Declarație de Unire cu Țara-Mamă România”. Iată când începe campania!

„Declarație de Unire cu Țara-Mamă România”. Iată când începe campania!

Partidul Liberal (PL), duminică, va lansa campania „În anul Centenarului, semnează Declarație de Unire cu Țara-Mamă România”, informează Oficial.

Evenimentul de lansare a campaniei va avea loc la ora 10:00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet din Chișinău, și se va extinde printr-un marș automobilistic în toate localitățile din republică.

„Anul acesta marcăm împlinirea a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918. În luna decembrie 2017, Partidul Liberal a propus  Declararea Anului 2018 – ANUL UNIRII, iar în luna martie 2018, a înregistrat în Parlament DECLARAȚIA DE UNIRE a Republicii Moldova cu Țara-Mamă România, cerând convocarea unei ședințe solemne a Parlamentului în care să fie aprobată Declarația de Unire. Având în vedere că majoritatea parlamentară a respins examinarea și adoptarea Declarației de Unire, Partidul Liberal a decis să desfășoare o campanie națională cu genericul: „În anul Centenarului, semnează Declarația de Unire a Republicii Moldova cu Țara-Mamă România””, se menționează într-un comunicat al partidului.

Totodată, PL amintește că, semnăturile pot fi depuse în fiecare zi la sediul central al Partidului Liberal de pe str. N. Iorga 15, între orele 9:00-18:00, precum și la sediile filialelor PL din republică.

În același timp, potrivit PL, semnatarii vor primi în dar o Declarație simbolică de Unire cu Țara-Mamă România.

Mihaela Conovali 

Share