Declarație: Dacă deputații vor contesta la Curtea Constituțională, cert este că aceste prevederi vor fi…

Declarație: Dacă deputații vor contesta la Curtea Constituțională, cert este că aceste prevederi vor fi…

Consilierul juridic Ion Guzun de la Centrul de Resurse Juridice, pentru Europa Liberă, a spus că dacă deputații sau altcineva din cei cu dreptul de a sesiza Curtea Constituțională vor contesta la Curtea Constituțională, cert este că aceste prevederi vor fi anulate, pentru că a fost încălcată procedura de adoptare a legilor.

„Cert este faptul că noi am văzut miza foarte mare a acestor deputați de a adopta în grabă, fără consultări publice, fără avize, fără a face discuții publice asupra acestor legi, ceea ce înseamnă că miza lor este mult mai mare și nu vor la închisoare, dar vor să aibă averi nejustificate. Miza noastră, a societății civile, este să discutăm despre aceste probleme, să constatăm derapajele și să nu le admitem pe viitor, pentru că asta ne afectează pe noi”, a declarat Guzun.

„Fondul Monetar Internațional a făcut o declarație publică în care ne va taxa pe noi, toți cetățenii, iar dacă greșelile sau chiar actele intenționate ale deputaților ne afectează pe noi, cetățenii, eu cred că asta aduce a uzurpare a puterii de stat și cetățenii trebuie să-și apere drepturile, să-și apere interesele. Suntem într-o pandemie foarte gravă și orice suspendare de suport bugetar care ar veni din partea donatorilor, mai ales că nu este din vina cetățeanului, trebuie taxată”, a conchis consilierul.

Doina Secrieru

Share