Declarație: „Atacurile furibunde la adresa Diasporei au scos la iveală adevărata față a lui Igor Dodon”

Declarație: „Atacurile furibunde la adresa Diasporei au scos la iveală adevărata față a lui Igor Dodon”

„Șocul primului tur a dat rău de tot, dezechilibrându-l pe Igor Dodon, or, atacurile furibunde la adresa Diasporei, dar și contracandidatului pentru runda finală au scos la iveală adevărata față a acestuia”. Declarația aparține fostului deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, informează OFICIAL.

„Astfel, „lichidarea școlilor” a fost condimentată cu „lichidarea raioanelor și mai multor primării” – adaugă ex-parlamentarul.

Prin urmare, Țap declară: „Toate bune, dar, totuși, este cazul să clarificăm anumite lucruri. Cunoaște oare, actualul președinte că guvernul său și-a asumat răspunderea pentru Acordul de Asociere, Strategia privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020 care presupun reforma sistemului administrativ în baza descentralizării puterii, inclusiv fiind vizată problema raioanelor?! Sau poate nu cunoaște inițiativa guvernului privind reforma administrativ-teritorială pe care acesta a inițiat-o prin formarea grupului de lucru?! Dacă nu cunoaște, e grav de tot… Dar, dacă, totuși cunoaște, tacit acceptă aceste documente de politici pentru a da bine pe extern și a primi resurse financiare de la partenerii de dezvoltare, de fapt ducându-i de nas, totodată, în campania electorală spune cu totul altceva, adică păstrarea intactă a actualului sistem nefuncțional pentru a da bine la alegători, atunci este și mai grav. Or, minciuna și manipularea sunt la ele acasă…”.

Iurie Țap s-a referit și la un alt subiect: „Cât privește domeniului educației, sau așa-zisa lichidare a școlilor. De fapt, ideea Codului educației este asigurarea condițiilor pentru calitatea și accesibilitatea educației/învățământului. Doar că, forfecarii sunt mari meșteri la manipulare…”.

Mihaela Rotari

Share