Declarație: „Adevărul e că domnul Dodon nu își dorește un procuror incontrolabil. Aici e problema cea mare”

Declarație: „Adevărul e că domnul Dodon nu își dorește un procuror incontrolabil. Aici e problema cea mare”

„Domnul Dodon ne acuză oarecum îngăduitor că am fi cumva „supărați” din cauza alegerilor locale și asta ar fi explicația. Că ar fi vreo frustrare. Domnul Dodon nu trebuie să ne justifice și să ne explice acțiunile, nu trebuie să ne analizeze starea de spirit. Să și le explice pe ale sale, și nu nouă, dar oamenilor săi. Adevărul e că domnul Dodon nu își dorește un procuror incontrolabil. Aici e problema cea mare” – a scris deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, informează OFICIAL.

„PSRM acuză guvernul că „schimbă regulile jocului în timpul jocului”. Pentru noi funcția de Procuror General nu e „un joc”. Noi am avut de suferit direct în urma unei procuraturi capturate. Ei – nu. Dar cel mai important: atunci când vedem un concurs sau, de exemplu, o licitație viciată, este obligația noastră să oprim procedura și să o luăm de la capăt. Așa este corect. Așa se face într-o țară civilizată. Nu permiți un concurs viciat să meargă înainte doar pentru că a început „procedura””, mai adaugă Alaiba.

În același timp, deputatul mai scrie: „PSRM face aluzii că „dacă și cade guvernul, oricum va trebui să discutăm”. Ni se sugerează cumva „să nu ardem podurile”. Poduri nici nu au prea fost, poate în ultimele cinci luni a apărut o tentativă de punte, pentru că pe unele subiecte, e adevărat, am găsit înțelegere. Dar ne cred naivi dacă speră că vom reveni la negocieri după ce dau jos acest guvern. Cu cine o să dea jos guvernul, cu aceia să facă și noua coaliție. Să-și asume consecințele”.

„Cinci luni în urmă am ajuns la o înțelegere cu socialiștii nu din mare dragoste, ci pentru a elibera țara. Desigur nu am uitat și nu am trecut peste faptul că, în timp ce noi protestam în stradă patru ani la rând pentru a apăra democrația, socialiștii votau într-o veselie cu Plahotniuc. Cinci luni de zile le-am testat sinceritatea. A văzut întreaga societate. Am înțeles că pe justiție acționează ca niște trișori. Pentru justiție trebuie să fim gata să mergem până în pânzele albe. De la justiție poate începe orice transformare adevărată a acestei țări”, a conchis Alaiba.

Doina Secrieru

Share