Declarația unui lider de partid: „Va trebui folosită campania alegerilor locale ca să spunem ce se întâmplă cu adevărat”

Declarația unui lider de partid: „Va trebui folosită campania alegerilor locale ca să spunem ce se întâmplă cu adevărat”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, în cadrul unui interviu acordat pentru Oficial, a vorbit despre următoarele alegeri locale, dar și despre identificarea unui candidat comun la Primăria Capitalei.

„Ar fi o oportunitate pentru coagularea unei forțe care să se opună revanșei anti-naționale. Dacă nu, atunci, în paralel cu oferta politică electorală, va trebui folosită campania alegerilor locale ca să spunem ce se întâmplă cu adevărat pe scena politică moldovenească. Poate lumea se va trezi după locale, la care să nu dea Domnul să pățim ca în prezidențiale”, a precizat ea.

Prin urmare, Pavlicenco a comunicat ce se va întâmpla în cazul în care nu se va identifica un candidat comun din partea partidelor de dreapta, la Primărie.

„Dacă nu se va produce o coagulare, noi vom înainta candidatul nostru, nu aș dori să fiu eu, deși cu asta am început în 2007, când, la localele de atunci am luat, la numai două luni de la formarea PNL, 3 la sută și am venit cu un program de cooperare inter-românească, ce se confirmă acum zi de zi. Oricând, totuși, vom putea retrage candidatul, dar vom dori să ne spunem poziția dacă nu vom vedea o abordare serioasă în această campanie”, a menționat liderul PNL.

În cadrul interviului, liderul PNL, Vitalia Pavlicenco a vorbit și despre cum PNL va marca 100 de ani de la Marea Unire, despre localitățile din Republica Moldova ce semnează Declarațiile simbolice de Unire cu România și asumarea acestor acțiuni de către partidele politice, dar și alte aspecte importante.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi accesată aici.

Mihaela Conovali

Share