Declarația unui deputat: „Astăzi se întâmplă ceva grav în administrația publică locală”

Declarația unui deputat: „Astăzi se întâmplă ceva grav în administrația publică locală”

Șeful fracțiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a vorbit despre administrația publică locală și intimidarea primarilor cu dosare penale, informează Oficial.

„Da, într-adevăr, astăzi se întâmplă ceva grav în administrația publică locală, aș spune chiar că este un proces concertat și continuu de uzurpare a puterii de stat în Republica Moldova. După ce guvernarea a preluat fraudulos Parlamentul fără voința populară, s-a început distrugerea democrației moldovenești și mă refer, în primul rând, la cea a administrației publice locale. Ceea ce se întâmplă în Republica Moldova cu referire la autoritățile locale este strigător la cer. Astăzi, șefii mai multor administrații locale sunt terorizați cu dosare penale inventate și obligați să părăsească țara. Nu am avut în Republica Moldova exemple ca într-o perioadă atât de mică, de trei ani de la obținerea mandatului, zeci de primari să abandoneze funcția și să nu dorească alții să mai candideze la funcția de primar”, a menționat el.

Prin rumare, Deliu a rădpun la întrebarea: „PLDM câți primari „a pierdut” după ce a ajuns în opoziție?”

„N-am să vin cu o cifră concretă, fiindcă lucrul acesta, am zis, este continuu și pe zi ce trece se întâmplă aceste lucruri, dar așa ca să fiu mai aproape de adevăr, deci din aleșii locali ai Partidului Liberal Democrat au fost „capturați”, să zic așa, prin diferite metode mai mult de 240 de primari, mii de consilieri de nivelul întâi, mă refer la cei din sate și comune, inclusiv zeci și sute de consilieri raionali și, respectiv, majoritatea președinților de raion, care au fost aleși pe listele Partidului Liberal Democrat”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share